Wednesday, March 25, 2015

Börjar skymta en OAS i öknen
Längesen man hittade tangentbordet och var aktiv här på sidan, men har varken funnits intresse eller ork från min sida att skriva nåt.
Man kan ju hoppas att detta blir bra då :-)


Efter 22år som coach i denna underbara sport varav 4 år i Danmark (Hörsholm) via en kort sejour i Norge, så hamnade jag i Skåneklubben Malbas. Malbas har under flera år byggt upp en stark herr/killsida och det kändes mest rätt att erbjuda mina tjänster i en klubb med ambitioner.

Blev erbjuden intressanta lag och kom igång om än sent, så efter en kort paus så var man igång igen på golvet. Tränar bla ett killag med spelare födda 2001 och för deras basketframtid och alla andra spelare i SKÅNE med ambitioner så kom till slut nyheten att MALBAS valde att söka till Basketligan. UNDERBART!
 
Hur skall man motivera spelare om de inte kan se "de bästa" i landet lira LIVE. NBA och Euroleague i all ära, men de allra allra flest kommer aldrig vara i närheten av dessa ligor. Inte fel med drömmar, men måste också finnas rimliga trappsteg att ta som spelare.


LIGAN till säsongen 2015/2016 vill ju vara fantastiskt, men än är man inte där med båda fötterna. Sportsligt sett så är klubben i LIGAN, men nu fattas bara riktigt god korv på matcherna!?

Nope korven "är najs", men nu skall det ekonomiska på plats och hur är intresset egentligen i SKÅNE?

Finns en hel del basketfolk ute i näringslivet på chefspositioner, som har egna företag men är man villig att stoppa in lite "deg" för att Malbas skall kunna baka bröd?

Kan basketSKÅNE sluta upp under ett basketligalag på herrsidan, som det delvis har blivit på damsidan med Eos damligalag?

Förstår ALLA i skåne vikten av att ha ett ligalag på herr & damsidan eller vill man bara leka i sin egen klubb och jaga pokaler för sitt klubbemblem eller vill VI mer än så?

Vill vi skapa ligaspelare, collegespelare, proffs spelare en framtid för skånska spelare att leva på sin idrott på hemmaplan?

Kan klubbar känna stolthet i att skicka vidare spelare till ligalagen i SKÅNE?

Konceptet HETA SKÅNE var inte illa tänkt förutom namnet och genomförandet, men i alla fall för denna basketidioten så måste ALLA med på nåt hörn i Malbas ligasatsning för att vi skall kunna göra OASEN större i basketöknen.

Jag kan tillsammans med många andra duktiga coacher lära kidsen spela basket, men kanske du har "degen" eller lite tid över, så att vi kan sluta stirra på recept och börja baka!?


Eller kanske du kan bidra med nåt annat?

Vi borde ALLA bidra med allt vi kan "deg" eller inte så kan vi alla bidra med något inte minst att komma på matcherna.

No comments:

Post a Comment